Gripă 2019: ce fel de siropuri de tuse trebuie să ai neapărat în casă!

Industria farmaceutică oferă o gamă largă de siropuri împotriva tusei, însă, la nevoie, aproape că nici nu știi ce să alegi mai întâi. Cu abundența aferentă, oamenii se împart în două categorii: cei care apelează la medicamentele existente în farmacii și cei care preferă să-și facă propriile remedii naturiste în casă.

Desigur, există puncte pro și contra pentru fiecare categorie, însă, până la urmă, fiecare alege pentru el. Întâi de toate, să vedem ce este gripa. Boala, o afecțiune respiratorie contagioasă este provocată de virusurile gripale.

Ce siropuri de tuse folosim pentru a îndepărta simptomele gripei

Aceasta poate avea consecințe de la moderate până la severe și conduce uneori chiar la deces. De menționat este că răceala și gripa sunt total diferite. Prima debutează brusc și violent, pe când simptomele răcelii cresc treptat în intensitate.

Siropuri de tuse din farmacii

Sirop cu Muguri de Pin, Iepupăr și Propolis, 150 ml. Acesta este un supliment nutritiv cu proprietăți diuretice, ușor antiseptic, care previce formarea calculilor și a nicipului în căile urinare. Siropul are proprietăți expectorante, folosit des în tratarea tusei, tonice, vitaminizante datorită extractelor de muguri de pin, ienupăr și propolis și crește capacitatea de apărare a organismului împotriva infecțiilor.

Prospan este un sirop pe bază de plante, ce conține extract uscat din frunze de iederă ca substanță activă. Acesta este folosit în caz de afecțiuni anflamatorii bronșice cronice, inflamații acute ale tractului respirator însoțite de tuse și este utilicat pentru tratarea tusei la adulți, adolescenți și copii, în doze diferite.

Siropuri de tuse făcute în casă

Întorcându-ne la a doua categorie ade oameni, cei care preferă să își facă singuri remediile pentru gripă, aceștia probabil ori nu mai cred în medicamentele din farmacii, ori au crescut cu astfel de remedii și vor să le ducă mai departe.

Ridiche neagră

Siropul e cunoscut încă din copilărie și conține: o ridiche neagră, care nu se curăță de coajă, căreia i se taie capacul, se scobește și se umple cu zahăr. Din siropul format se iau 3-4 lingurițe pe zi.

Hrean

Se adaugă 100 grame de hrean ras într-o jumătate de kilogram de miere de tei și se lasă timp de 12 ore la macerat. Siropul este destinat adulților, iar doza recomandată este de 3 linguri pe zi, timp de 10 zile.