Oamenii de știință au descoperit că un pahar de vin roșu echivalează cu 1 oră de sport

Un studiu recent realizat la Universitatea Alberta din Canada, arată că un pahar de vin roșu este la fel de benefic pentru sănătate ca și o oră petrecută în sala de forță.

Acest fapt se datorează resveratrolului ce se conține în vinul roșu. Această substanță crește capacitatea de muncă, îmbunătățește funcția cardiacă și întărește musculatura, adică, are aceleași beneficii ca și exercițiile fizice.

Potrivit lui Jason Dyke, șeful echipei de cercetare, aceasta va permite oamenilor care nu sunt în stare să meargă la sala de sport, să se mențină totuși în formă. Resveratrolul întărește inima și musculatura, reglează nivelul de zahăr din sânge și are un efect anti-îmbătrânire. Studiile au arătat, de asemenea, că persoanele care beau un pahar de vin roșu pe zi sunt mai puțin predispuse să dezvolte demență și cancer.

Secretul este un compus care se găseşte în vinul roşu. Oamenii de ştiinţă de la o universitate din Canada au descoperit că acesta are aceleaşi beneficii ca şi exerciţiile fizice pentru arderea caloriilor, potrivit România TV.

Substanţa îmbunătăţeşte performanţele fizice, funcţionarea inimii şi întăreşte musculatura, exact ca după o oră de sport.

Şi toată lumea ştie că vinul roşu este bun pentru prevenirea cancerului. Pentru acelaşi lucru sunt bune şi cerealele integrale și quinoa. Acestea pot preveni mai cu seamă cancerul de colon. Şi tot pe lista alimentelor care ţin cancerul departe figurează usturoiul, roşiile, fasolea, dar şi strugurii, care acum se găsesc în toate pieţele.