Recent, o nouă boală a ajuns în topul afecţiunilor care duc la cedarea ficatului. Boala ficatului gras non-alcoolic poate duce la ciroză şi la diabet de tip 2.
Una dintre principala cauză a apariţiei acestei boli este consumul de zahăr, conform healtyfood.com. În urma unui studiu recent s-a descoperit că, deşi participanţii care au mâncat mult zahăr zilnic nu s-au îngrăşat decât cu 2%, ficatul lor a acumulat cu 27% mai multă grăsime.
Medicii recomandă să reducem cantitatea de zahăr consumată zilnic şi să adoptăm un regim alimentar sănătos, bazat pe fructe şi legume.
Ficatul cântăreşte 1.500 – 2.000 de grame, e situat în partea dreapta a abdomenului, lângă stomac, şi e la fel de important pentru organism că inima şi plămânii?
Acesta este un adevărat „laborator chimic” şi „centru de dezintoxicare”, care „prelucrează” otrăvuri precum alcoolul sau grăsimile din organism? În plus, generează proteine, enzime şi vitamine fără de care omul nu ar putea trăi.
Colecistul depozitează între mese acidul care face posibilă prelucrarea grăsimilor? Acestea sunt trimise mai departe către intestinul subţire (duoden).