Ceaiul care ameliorează simptomele gripei

Socul este o plantă minune, recunoscută pentru proprietățile ei vindecătoare asupra organismului. Practic este un medicament natural, eficient în lupta cu multe boli, dar are și capacitatea de a preveni numeroase afecțiuni respiratorii.Important de reținut este că acest ceai poate ameliora simptomele caracteristice stărilor gripale.

Bogat în vitamina A, C, potasiu, flavonoide, fier socul este foarte bun în tratarea răcelilor și a gripei, este util împotriva bacteriilor patogene și a virușilor. Important de menționat este și faptul că are rolul de a crește rezistența organismului și contribuie la reducerea inflamației bronșice, combate inclusiv tusea.

Socul poate fi utilizat atât ca infuzie, cât și sub formă de tinctură sau chiar suc de soc.

Iată care sunt beneficiile socului pentru sănătate:

Facilitează digestia. Socul este un excelent laxativ, contribuie la obținerea unui tranzit intestinal optim, în felul acesta toxinele sunt eliminate din organism.

Reduce senzația de foame, de aceea este foarte bun și pentru doamnele care vor să slăbească.Totodată, socul are și proprietăți diuretice.

Combate virozele respiratorii, ajută și în gripă. Socul contribuie la creșterea rezistenței organismului, scade febra, ameliorează stările gripale, răceala, laringită, bronșită și sinuzită. Se pare că are efect benefic și în cazul copiilor bolnavi de pojar. Ceaiul din flori de soc este este eficace în crize de tuse sau de dispnee. Combate infecțiile de la nivelul plămânilor.

Adjuvant în reumatism, deoarece poate ameliora durerile aferente acestuia. Mai exact, ceaiul de soc este un bun antireumatic, fiind indicat în reumatism, dar și în gută. Prin diureza pe care o produce, ajută la eliminarea diverselor substanțe toxice din organism și ajută la calmarea durerii.

Elimină substanțele nocive din organism, ceaiul de soc putând fi folosit cu succes în curele de detoxifiere.

Ameliorează celulita. Sunt studii care susțin că este ideal pentru reducerea țesutului adipos din corp. Este un ceai indicat în marea majoritate a dietelor. De asemenea, compresele cu soc contribuie la eliminarea celulitei.

Frunzele de soc tratează arsurile minore și degerăturile. De asemenea, are un efect calmant asupra pielii iritate fiindcă contribuie la refacerea tegumentelor, previne și îmbătrânirea prematură a pielii.